kerkAccept #9: Nieuwe workshops in aantocht!


Het einde van de acceptgiro is nu echt in zicht, de deadline van 1 juni nadert gestaag. Heeft u al kennisgemaakt met hét alternatief? De afgelopen maanden hebben we ontzettend veel kerkAccept-gebruikers mogen verwelkomen, waaronder de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee en de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (lees ook het
interview met Eddy van den End). De redenen om kerkAccept in te zetten binnen de gemeente zijn steevast dezelfde: het is gebruiksvriendelijk, kostenbesparend en maakt definitief een einde aan administratieve rompslomp. De vraag zou misschien zelfs beter andersom gesteld kunnen worden: waarom zou u kerkAccept niet gaan gebruiken?

Mocht u vragen hebben over het gebruik, dan helpen we uiteraard graag. Om kerkAccept te kunnen gebruiken is een koppeling nodig met een betaalprovider, zodat de betalingen verwerkt kunnen worden. Op deze website staan diverse instructies die dit proces stap voor stap beschrijven (zie ook de instructie voor het aanvragen van een Mollie-account). Nadat de zogenaamde API-key is ingevoerd in de kerkAccept-omgeving, kunt u aan de slag! Leden kunnen zowel via e-mail als per brief worden aangeschreven. Voor het versturen van e-mails zijn een aantal standaard sjablonen beschikbaar. Deze kunnen eenvoudig naar wens worden aangepast. Tevens is het mogelijk om eerst een voorbeeld naar uzelf te mailen, zodat u precies weet wat een lid ontvangt. Heeft het lid eenmaal een betaling gedaan? Dan wordt deze betaling automatisch en rechtstreeks verwerkt in de Scipio Online-bijdragenadministratie. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Breed inzetbaar

Bang dat u kerkAccept maar twee keer per jaar nodig hebt? Het tegendeel is waar: kerkAccept is zeer breed inzetbaar en kan voor tal van acties worden gebruikt. Van de VVB tot de eindejaarscollecte, van het kerkbladabonnement tot de solidariteitskas. Nog een mooi voorbeeld: de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee gebruikt kerkAccept voor het verjaardagsfonds. Een ideale oplossing waarbij men, gezien de laagdrempeligheid van de QR-code, ook nog eens sneller geneigd is een gift te doen. Bent u al overtuigd?

Workshops op 17 en 24 mei

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft, of graag eens een training zou willen volgen waarin kerkAccept uitgebreid wordt toegelicht. Daarom bieden we wederom de mogelijkheid om deel te nemen aan een online workshop. Deze deelname is geheel vrijblijvend en tevens kosteloos. Tijdens de workshop komen de belangrijkste onderdelen van kerkAccept uitvoerig aan bod, zoals: de eenmalige configuratie, het versturen van betaalverzoeken en de wijze waarop de betalingen worden verwerkt in de bijdragenadministratie. Heeft u overdag geen tijd? Meld u dan aan voor de avondworkshop op 24 mei, van 20:00 tot 21:00 uur.

Tot dan!