het verhaal achter kerkAccept

Het verhaal achter kerkAccept

Je boodschappen thuis laten bezorgen: ooit was het ondenkbaar, anno nu is bezorging een volwaardig alternatief voor de supermarkt. Waarom moet de consument naar de winkel, als de winkel ook naar de consument kan? Gemak is een bepalende factor als het gaat om dergelijke innovatieve oplossingen. Zodoende kun je tegenwoordig, naast levensmiddelen, ook tal van andere zaken thuis laten bezorgen. Van spijkerbroeken tot spareribs.

Ook in de financiële wereld staan de ontwikkelingen niet stil. Voor een overschrijving hoef je al lang niet meer naar het dichtstbijzijnde bankfiliaal te lopen, een internetverbinding volstaat. De toenemende digitalisering verdringt meer en meer de klassieke betaalmethodes. Zodoende is de acceptgiro per 1 juni 2023 verleden tijd. De populariteit van dit papieren betaalverzoek, met zijn kenmerkende opmaak, is de laatste jaren sterk teruggelopen. Kortom, het is ook voor de kerk noodzakelijk om over te stappen op iets nieuws.

Met dat idee in het achterhoofd is de basis gelegd voor kerkAccept. Uitgangspunt: minder gedoe, en dus meer gemak. Binnen kerkelijke organisaties is, net als bij andere instanties, behoefte aan een eenvoudige en snelle afhandeling van betalingen. Hoe minder rompslomp, hoe beter. Aangezien nagenoeg iedereen tegenwoordig in bezit is van internet en/of een mobiele telefoon, staat niets deze stap nog in de weg.

Ook beschikbaar voor uw gemeente!