Thuiswedstrijd voor kerkAccept, ook de PG Groningen biedt het aan

Cliché maar waar: de tijd vliegt. Het is alweer ruim een jaar geleden dat kerkAccept van start ging. Een nieuw betaalplatform voor kerken, ontwikkeld vanuit de behoefte om met de tijd mee te gaan. Met aandacht voor de verdwijnende acceptgiro en de veranderende betaalnorm in het algemeen. Tussenstand, ruim een jaar later: veel gemeenten hebben kerkAccept omarmd en het wordt volop gebruikt. Van het verjaardagsfonds tot Kerkbalans Digitaal: kerkAccept is breed inzetbaar. Zo hebben ze ook ondervonden in Beilen, Assen en Katwijk, waar we dit jaar de ervaringen bespraken met beheerders. De ervaringen zijn terug te vinden op de website van kerkAccept.

Stappenplan
Voor het komende jaar staan er nieuwe interviews op de planning. Waar? Misschien wel in onze eigen achtertuin, de stad Groningen. De Protestantse Gemeente Groningen maakt namelijk enthousiast gebruik van kerkAccept, zo is ook te lezen op de website. Slim: er is een stappenplan online geplaatst, zodat het lid meteen kan zien hoe het werkt (ingewikkeld is het natuurlijk niet). Met de bijgevoegde QR-code kan alvast de eerste “proefscan” worden gemaakt, waarmee kerkaccept.nl wordt geopend voor meer informatie. Allemaal handige foefjes om het gebruik te stimuleren. Waarom zou je het eigenlijk niet willen gebruiken? Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven.

QR-oliebollen
In 2024 krijgt de interviewreeks dus een vervolg. Welke gemeenten er op de planning staan houden we nog even geheim, daarover later meer. Voor nu wensen we onze kerkAccept-gebruikers fijne feestdagen en een goed 2024. Toch een beetje spannend om via een QR-code te betalen? Onlangs viel ons oog op een lokale oliebollenactie, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Drie keer raden welke betaalwijze er werd aangeboden…