KerkAccept #6: Testfase op punt van beginnen

Test 1, 2…
In de praktijk moet alles kloppen; juist daarom is de testfase een cruciaal onderdeel van het ontwikkelproces. Zijn de teksten op de website duidelijk? Kloppen de instructies? Worden de gegevens op de juiste manier verwerkt? Dit zijn belangrijke vragen, aangezien ze het succes van de applicatie bepalen. Daar komt bij dat het om financiële transacties gaat, dus een correcte verwerking is uitermate belangrijk. We staan momenteel op het punt om te starten met testen. Zodra dit succesvol is afgerond kan kerkAccept officieel in gebruik worden genomen!

Mailing
Onlangs is er een grote mailing verzonden om kerken te informeren over de komst van het nieuwe betaalplatform. In de bijgevoegde folder worden alle speerpunten van kerkAccept uitgelicht. Naar aanleiding van de mailing hebben we heel veel reacties en aanmeldingen ontvangen. Veel kerken hebben ons te kennen gegeven enthousiast te zijn over de nieuwe digitale mogelijkheden, zeker nu de acceptgiro definitief verdwijnt. Daarnaast waren velen blij verrast dat kerkAccept voor meerdere doelen kan worden ingezet. Zo kan het ook gebruikt worden voor het voldoen van de Vaste Vrijwillige bijdrage (VVB), de Solidariteitskas en de Paascollecte. Tevens kan er een koppeling worden gemaakt met Actie Kerkbalans, zoals in de vorige blog (KerkAccept #5: Ook voor het voldoen van toezeggingen biedt kerkAccept dé oplossing) is beschreven.

Instructies
Digitaal betalen ingewikkeld? Absoluut niet! Uiteraard kunnen we ons voorstellen dat het in het begin even wennen is om over te schakelen op een nieuwe betaalwijze. Daarom zal er maximaal worden ingezet op instructies, die de gebruiker stap voor stap door het proces loodsen. Mochten er desondanks vragen zijn dan helpen we natuurlijk graag!