Betalen via kerkAccept: Een stappenplan

Uw gemeente maakt voor het versturen van betaalverzoeken gebruik van de betaalmethode kerkAccept. Een oplossing waarmee u als lid eenvoudig uw bijdrage aan uw gemeente kan voldoen.

Het betaalverzoek

Betalen via kerkAccept is eenvoudig. Van uw kerk heeft u een e-mail, of een brief ontvangen, waarin u gevraagd wordt om een bijdrage, of om een toezegging voor bijvoorbeeld de VVB te voldoen. Hiervoor is in de brief, of in het e-mailbericht een betaalverzoek opgenomen. 

De betaling starten

Voor het voldoen van uw bijdrage via kerkAccept, vindt u in het betaalverzoek altijd een QR-code en in het e-mailbericht ook een betaalknop.

U start de betaling eenvoudig door de QR-code te scannen met uw telefoon, of door te klikken op de betaalknop.

Een QR-code scannen

Als u een smartphone heeft, dan kunt u de betaling eenvoudig starten door de QR-code te scannen met uw telefoon.
Op de meeste toestellen kunt u hiervoor gebruik maken van de ingebouwde camera. Omdat de QR-code verwijst naar een betaalpagina, kunt u deze code niet scannen met de app van uw bank.

De betaalinstructie

Naast een QR-code en een betaalknop, vindt u in het betaalverzoek ook altijd een betaalinstructie.
In deze betaalinstructie staat alle informatie die nodig is om uw bijdrage handmatig via het internetbankieren over te maken.

De betaalpagina

Na het scannen van de QR-code of het klikken op de betaalknop, zal de kerkAccept betaalpagina van uw kerk geopend worden.

Bepaal of controleer hier uw bijdrage en klik vervolgens op de knop Geef nu om uw bijdrage af te rekenen. 

Tip
Door bij te dragen in de transactiekosten, zorgt u ervoor dat uw volledige bijdrage ten goede komt van uw kerk.

De betaling afronden

In het scherm dat volgt na het klikken op de knop ‘Geef nu’ kiest u uw bank. U wordt nu doorgeleid naar de app of de internetbankier omgeving van uw bank, waar u de betaling definitief kunt afronden.

Bedankt voor uw bijdrage!

De betaling is succesvol afgerond en zal direct bij uw kerk binnenkomen.

betalen was nog nooit zo eenvoudig, bedankt voor uw bijdrage!

Veelgestelde vragen

Heeft u het ook al gemerkt? Betalen wordt steeds makkelijker, laagdrempeliger en veiliger. Zo kent iedereen tegenwoordig de betaalverzoeken die je verstuurt naar vrienden of familie. Handig als je een etentje hebt voorgeschoten of geld inzamelt voor een cadeau voor een collega.

Zelfs het MKB en de overheid hebben inmiddels het gemak van betaalverzoeken ontdekt en zetten dit in voor bijvoorbeeld het betalen van facturen, de tandartsdeclaratie of de waterschapsbelasting. Door deze ontwikkelingen is jong en oud bekend met betaalverzoeken.

Een betaalverzoek met QR-code of betaallink is niets nieuws meer, iedereen is er tegenwoordig mee bekend en het wordt breed geaccepteerd als betaalmiddel. Handig voor zowel de betaler als de ontvanger.

Hoe mooi is het dat ook de kerk kan profiteren van deze ontwikkeling!

Ontvangt u de betaalverzoeken nu per brief en wilt u deze graag digitaal ontvangen?
U kunt hiervoor contact opnemen met het kerkelijk bureau om uw e-mailadres door te geven.

Het gebruik van kerkAccept is veilig en het platform voldoet aan de AVG-eisen. Er worden geen persoonsgegevens verstuurd via het betaalplatform en de betalingen worden verwerkt via versleutelde verbindingen, die van buitenaf niet bereikbaar zijn.